Duurzaamheid & smart

Duurzaamheid
In de duurzame woningen van Stroom wek je zelf de energie op die je gebruikt en bij regulier gebruik zou dit nagenoeg geen energielasten kunnen opleveren. Dit komt door de vele extra’s die in het huis zijn aangebracht. Die zorgen niet alleen voor minder kosten, maar ook voor veel wooncomfort. Daarnaast hebben alle woningen zonnepanelen, vloerverwarming op de woonverdieping(en) en een warmtepomp die de ‘ouderwetse’ cv-ketel vervangt.

Stroom bouwen we circulair, Stroom is immers altijd in beweging. Dat doen we door een bouwmethodiek toe te passen, waarbij we delen van de woning in de fabriek voorbereiden. Verder hergebruiken we materialen en passen we materialen toe die secundair en/of biobased gerecycled kunnen worden. Dit noemen we ‘cradle to cradle’. Zo ben je verzekerd van een duurzame woning om lang van te genieten.

Smart technology in Stroom
Bij Blauwhoed ontwerpen we huizen en buurten die anno nu zijn. Wij doen niet alleen wat technisch en bouwkundig is voorgeschreven in het Bouwbesluit, maar gaan een stap verder. Wij denken met je mee wat jij handig, prettig of gemakkelijk vindt in je nieuwe huis. En dan hebben we het niet over zonnepanelen en vloerverwarming. Alle woningen krijgen een slimme thermostaat, slimme rookmelders, slimme deurbel en led-buitenverlichting met schemerschakelaar. En er zijn meer opties!

Zelflerende thermostaat
Een smart thermostaat is zelflerend en regelt op basis van gegevens uit het verleden de temperatuur in je huis en het gunstigste stookgedrag. Uiteraard kun je dit naar wens bijstellen via een app of op de thermostaat zelf.

Rapporterende rookmelders
Een koppeling van de rookmelders aan je smartphone maakt de rookmelders in jouw huis slim. Je hoort een alarm afgaan als er rook of gevaarlijke stoffen worden gesignaleerd en krijgt op je smartphone extra informatie over de locatie en de waarneming. Ook controles, batterijsterkte en luchtkwaliteit zie je op je telefoon.

Slimme deurbel
Eengezinswoningen worden voorzien van een slimme deurbel. Dit is een videodeurbel, waardoor jij direct op je smartphone ziet wie er voor de deur staat. Ook is het mogelijk om via je smartphone te communiceren met je bezoeker. Handig, zo zeg je tegen de bezorger dat het pakketje bij de buren mag worden bezorgd.

LED buitenverlichting
Aan de voorgevel plaatsen we een LED buitenverlichting met schemerschakelaar. De verlichting gaat automatisch aan zodra het donker wordt en gaat weer uit zodra het licht wordt. Gemakkelijk, duurzaam én veilig.

Keuze voor nog meer smart?
Natuurlijk kun je je huis nog verder smart maken, als je dat wilt. Denk aan een auto-oplaadpunt, extra zonnepanelen, een alarmsysteem, etc.

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang alle nieuwe updates